KüLTüR MANTARı TOHUMU FUNDAMENTALS EXPLAINED

kültür mantarı tohumu Fundamentals Explained

kültür mantarı tohumu Fundamentals Explained

Blog Article

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the ideal YouTube expertise and our hottest functions. Learn more

Çevreye ve insanlara daha az zararlı alçı ve kireç gibi maddelerle yapılan sterilizasyon ise bazı mikroorganizmaların kireç duyarlılığının artması nedeniyle işe yaramaz hale gelmektedir.

· İceberg marulları iyi drene edilmiş, humuslu ve besin açısından zengin topraklarda yetişir. Toprağınıza organik madde eklemek ve pH seviyesini kontrol etmek faydalı olabilir.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

This Site is utilizing a safety support to protect alone from on the internet assaults. The action you just performed triggered the safety Alternative. There are lots of actions that would induce this block which includes publishing a specific word or phrase, a SQL command or malformed details.

Değişik tariflere elverişli tadı ve yumuşak kıvamı ile gurme mutfaklara giren istiridye mantarı pişirme yöntemleri ile çeşitlilik sunar.

Bu yöntemde buharın kompostun her tarafına iyice temas here etmesi için karıştırma yapılmalıdır.

Lezzetli olduğu kadar bu mantarı yetiştirmek de oldukça kolaydır. Tesislerde yetiştirilebildiği gibi evlerde de kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirmek için öncelikle aşağıdaki malzemeleri almalısınız.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama ten kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Yüksek lif oranı ile sindirim sistemini düzenler ve sindirim sistemini hızlandırmaya yardımcı olur.

Tohumlarfidana.net’ten yüksek kaliteli istiridye mantarı tohumları satın alarak, evde kolayca mantar yetiştirme deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu lezzetli mantarları yemeklerinizde kullanarak, sevdiklerinize farklı bir tat deneyimi yaşatabilirsiniz.

Mantar kompostu nasıl yapılır ■ Kompost yığınının, earlierörizasyon sonrası, ekim torbalarına doldurulması na geldi sıra.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Report this page